Zhineng Qigong - Acupuncturist

Title
Ga naar de inhoud

Zhineng Qigong

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken.

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen in korte tijd aangeleerd en beoefend worden.

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Zhineng Qigong.

Zhineng Qigong is in de jaren 70 ontwikkeld door Dr. Pang Ming.
Dr. Pang is Tajiquan grootmeester en afgestudeerd in zowel Westerse geneeskunde als Traditionele Chinese Geneeskunde. De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigongvormen aangewezen. De kracht van Zhineng Qigong is de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen. Iedereen kan Zhineng Qigong beoefenen en het positieve effect op lichaam en geest ervaren.
Zhineng Qigong gaat uit van het principe van Qi. Alles in het universum, zichtbaar of onzichtbaar is een manifestatie van Qi.
Qi is levensenergie en vormt de basis van alles wat leeft.

In ons lichaam stroomt de Qi door energiebanen, meridianen genoemd. Door het beoefenen van Zhineng Qigong stimuleren we de energiestroom in ons lichaam. De zachte bewegingen in combinatie met een geconcentreerde geest zorgen ervoor dat de Qi vrij door het lichaam kan stromen en eventuele blokkades worden weggenomen of beter nog: worden voorkomen.

Momenteel volg ik een 3-jarige opleiding in Zhineng Qigong en de verwachting is dat ik hier in de loop van 2023 les in ga geven.

© Dennis Niessink - 2023
Terug naar de inhoud